Boer & burger.
DOEN

Een eerlijke prijs voor Nederlandse boeren.

Een eerlijke prijs betekent voor ons een inkomen dat past bij het niveau van opleiding, het aantal gewerkte uren, hoogte van geïnvesteerd vermogen en (bedrijfs)risico’s. Hoe dit vertaald moet worden naar een exacte prijs, onderzoeken we op dit moment.

Deze actie starten we naast onze actie Boerderijprijzen
Agractie Nederland zet zich onder meer in voor het bevorderen van een eerlijke prijs voor de producten van de Nederlandse boeren!

Hiervoor voeren we al gesprekken met het ministerie van LNV en met het CBL. Toch moet de druk hier opgevoerd worden, zodat we echt stappen kunnen gaan zetten!

Wat houdt deze actie in?

De sticker ‘niet duurzaam’ kan op producten die onnodig vanuit het buitenland worden geïmporteerd. De sticker ‘geen eerlijke prijs voor de boer’ kan op producten waarvoor de boer al jaren een te lage prijs krijgt! De derde sticker is positief, met de tekst ‘boervriendelijk’.
We hebben 3 soorten stickers laten maken, die onze boeren en boerinnen (en betrokken burgers) in de supermarkten, tijdens het boodschappen doen kunnen gebruiken.

Wat vragen we van jullie?

Vraag familieleden en kennissen om mee te doen.
Met de eerste levering stickers kunnen we maar liefst 200.000 producten labelen!
Laten we samen gaan voor schappen vol herkenbare producten en een eerlijke prijs voor de boer, zodat de burger een eerlijke keuze kan maken, met respect voor de boer en het milieu
Wij stellen een set stickers (60 stickers en 2 logostickers 12cm) met voorbeeldinstructie beschikbaar. Je betaalt alléén de verzendkosten; €2,-.

Bestel hier de stickers
Agractie Nederland is niet verantwoordelijk voor de uitvoering van deze actie, we faciliteren de middelen en zullen ons tot het uiterste inzetten om tot resultaat te komen voor onze sector, onze boeren!

Dus:
  • Bestel snel de stickerset!
  • Mobiliseer zoveel mogelijk vrienden en familieleden en label producten in zoveel mogelijk supermarkten!
  • Maak foto’s en mail deze naar actie@agractie.nl, zodat we hier zoveel mogelijk (media)aandacht mee kunnen genereren!

P.s. Als u toch in de Agractie winkel kijkt, bestel ook meteen een echte Agractie jas of zo’n mooi spandoek van #onze boeren!