Boer & burger Brunch.
Vanwege de ontwikkelingen met het coronavirus is deze actie tot nader bericht uitgesteld.

ONTMOETEN

De verbinding opzoeken tussen boer en burger.

Op 16 oktober tijdens de Dutch Food Week organiseert Agractie opnieuw een Boer Burger Brunch van 11:00 uur tot 17:00 uur in het hartje van Rotterdam op het Binnenrotte plein. Dit plein is direct naast de internationaal bekende Markthal.


BEZOEKERS

Waarom de Boer Burger Brunch?

Wat is er te doen op 16 oktober?
Zo’n 60 kramen met een gevarieerd aanbod voedsel, dranken, informatie en educatie. Er zijn boerderijdieren, een springkussen voor de kinderen, een podium met muziek en sprekers.
Er zal gratis eten en drinken worden uitgedeeld aan alle aanwezigen. Daarnaast zijn er bekende boeren van het televisieprogramma Boer zoekt vrouw aanwezig. Zoals bijvoorbeeld Jan Bronninkreef, de winnaar van Expeditie Robinson. In een grote stretchtent zijn spraakmakende debatten tussen bekende politici en landbouwkopstukken onder leiding van Aart van Cooten. Kortom te veel om op te noemen. Zorg dat u erbij bent!

Als kers op de taart zal de bekende chef-kok Pierre Wind prominent zijn kunsten vertonen en mooie gerechtjes voor u tevoorschijn toveren.
Agractie vindt dat de agrarische sector zich minimaal eens per jaar op een positieve duidelijk manier moet laten zien in de Randstad! Het draait om verbinding tussen Boer en Burger en het in gesprek gaan met elkaar. Het hoofdthema van de dag: De toekomst van de Nederlandse Agrarische sector.
Debatten

De debatten zullen plaatsvinden in een aparte open stretchtent en ook op schermen en online te volgen zijn.
In de serie debatten zullen de volgende tweetallen elk een kwartier debatteren over verschillende stellingen met het dagthema: ‘De toekomst van de Nederlandse Landbouw’.

Jaco Geurts (CDA) vs Hennie de Haan (NVP)
Johan Vollenbroek (MOB) vs Mark van den Oever (FDF)
Laura Bromet (GroenLinks) vs Bart Kemp (Agractie Nederland)
Tjeerd de Groot (D66) vs Jan-Cees Vogelaar (St. Agrifacts)
Helma Lodders (VVD) vs Joris Lohman (Foodhub)


DEELNEMERS

Helpt u mee?.

Gezocht:

Zuivelproducten: melk, kaas, boter, vla, yoghurt. etc.
Fruit: appels, peren, pruimen etc.
Groenten: uien, tomaten, paprika. aardappelen etc.

Aanmeldingen kunt u sturen naar etenbrunch@agractie.nl.
Wilt u aanwezig zijn met uw producten of een rol invullen bij de organisatie als vrijwilliger?

Dan kan u zich aanmelden via actie@agractie.nlPARTNERS

Agractie Nederland bedankt haar partners voor de steun.

Veel bedrijven dragen de boeren een warm hart toe en laten dit blijken door producten en/of financiële middelen bij te dragen voor deze Boer Burger Brunch.


AGRACTIE

Wat we doen.


Koffie / thee.

Naast gratis producten van de boerderij is ook de mogelijkheid om koffie, thee of limonade te kopen bij één van de koffiekorners.


Kinderen.

Naast dat kinderen natuurlijk ook zullen genieten van de vele soorten eten, zijn er voor de kinderen ook enkele springkussens aanwezig en is er de mogelijkheid dat kinderen op de foto gaan bij of in een tractor.


Medewerkers gezocht.

Deze dag is niet mogelijk zonder medewerkers. Wij zoeken bv hulp achter een kraam of hulp bij het opruimen. U kunt ook bijdragen door te helpen zoeken naar deelnemers van deze dag. Wilt u helpen stuur dan een email naar brunch@agractie.nl